Skip to content

Trautwein Interactive

Sections
Personal tools
You are here: Home » Welkom

Welkom

Document Actions
Trautwein Interactive is het bedrijf dat ik in 1998 heb opgericht. Ik kan helpen bij complexe IT trajecten rond het beheer en de ontwikkeling van webapplicaties of koppelingen. Ik ben zowel een specialist op een aantal gebieden als een generalist die een groot veld kan overzien en op niveau met specialisten kan praten om tot oplossingen te komen.

Welkom

Ik ben beschikbaar als architect en analist voor projecten rond de ontwikkeling en het beheer van (grote) webapplicaties. Daarnaast heb ik veel kennis en ervaring rond het ontwikkelen van koppelingen. Ik zoek naar projecten die veel technisch en organisatorisch inzicht vragen gecombineerd met goede communicatieve vaardigheden.

Complexe omgevingen

Comb shaped personality Het best functioneer ik in complexe omgevingen waar veel overleg nodig is tussen verschillende partijen en rollen. Ik ben in staat te praten met de IT werkvloer van programmeurs, testers, beheerders en netwerkbeheerders. Maar ik kan ook goed overweg met eindgebruikers van de "business", de mensen die het inhoudelijke werk van de organisatie doen of ondersteunen. Daarnaast functioneer ik goed in projecten waar nieuwe dingen bedacht moeten worden en kan ik een rol spelen voor het projectmanagement, het (IT) management en eigenaren van een product.

Nieuwe technieken

Een Arduino board

Het is leuk om nieuwe dingen te leren en nieuwe zaken in de vingers te krijgen. Voor mij heeft de IT een aantal leuke aspecten. Daarvan is één van de leukste dat er aldoor van alles veranderd, waardoor je altijd opnieuw nieuwe kennis moet verkrijgen. Ik vind het leuk om de bronnen op het internet zoals websites, online cursussen en video's te combineren met persoonlijk contact en opleidingen om een nieuw terrein te leren beheersen. Zo heb ik me in oktober en november 2018 een paar weken verdiept in het Internet of Things (IoT) en dan met name het gebruik van de Arduino daarin. Ik heb leerlingen van het STC college in Rotterdam geprobeerd in één middag kennis te laten maken met deze technieken om hen in staat te stellen thuis en in hun toekomstige werk nieuwe dingen te kunnen ontwikkelen.

Koppelingen en berichten

Ik heb heel veel ervaring met in definiëren van koppelingen en berichten. Beide zijn notoir moeilijk te definiëren. Om te beginnen zijn er altijd minimaal twee partijen bij betrokken, te weten de aanbieder en de afnemer van de informatie. Deze partijen hebben zelden exact dezelfde belangen. In mijn ervaring zijn de berichten vaak het moeilijkste. Er moet exact gedefinieerd worden welke informatie uitgewisseld moet worden en of die beschikbaar is. Omdat ook de bedrijfsprocessen waarin de koppeling gebruikt gaat worden duidelijk moet zijn, is er altijd een analyse nodig waarbij met de juiste partijen gesproken moet worden om alle onduidelijkheden op te lossen. Dit vraagt veel werk en de bereidheid voor ieder informatie element door te vragen tot de kern. Al deze elementen moeten samengebracht worden en worden vastgelegd zodat alle partijen eenvoudig kunnen zien wat de koppeling zal inhouden. Daarop volgt een review van alle partijen, waaruit altijd weer wijzigingen komen die weer gereviewed moeten worden. Tegelijkertijd moet de voortgang van het project goed in de gaten worden gehouden om binnen tijd en budget te blijven.

De koppeling beschrijft de basis van de uitwisseling en hoewel hier veel standaarden voor bestaan, blijkt telkens weer hoe moeilijk IT-partijen het vinden om een koppeling volgens specificatie te bouwen. Ik heb jarenlang IT-bedrijven ondersteund om dit voor elkaar te krijgen. gezien de complexiteit van het beschreven proces en de hoeveel communicatie die er nodig is om een koppeling met berichten tot stand te brengen zal het duidelijk zijn, waarom ik dit werk zo leuk vind.

Mijn ontwikkeling

In de loop der jaren heb ik in diverse rollen en domeinen gewerkt. Ik ben mijn carrière begonnen als een operator bij de toen grootste netwerk- en computerprovider ter wereld, General Electric Information Services. Daar heb ik geleerd hoe hosting werk en hoe het is te werken in een competitieve, commerciële omgeving voor de grootste bedrijven ter wereld. Juist als een belangrijk account problemen ondervindt, is het noodzakelijk duidelijk en zakelijk het management op de hoogte te houden en duidelijk te communiceren met de leden van het uitvoerende team. Logo General Electric

Toen het op kwam, ben ik websites gaan ontwikkelen, wat later over ging in het ontwikkelen van webapplicaties. Hier heb ik veel kennis opgedaan over de zachte kant van het IT vak: het is belangrijk op een goede manier te praten met niet-technische klanten en opdrachtgevers. Het is belangrijk de juiste informatie te krijgen van de gebruikers. Het is belangrijk afspraken goed op papier te zetten. En het is belangrijk om de mogelijkheden en onmogelijkheden van de techniek op een duidelijke manier uit te leggen,

Ik ben daarna gevraagd te helpen met het ontwikkelen van berichtspecificaties en koppelingen bij het UWV. UWV beheert een zeer groot aantal koppelingen met allerlei partijen. Ik heb daar een centrale rol gespeeld in complexe projecten, zoals de ontwikkelingen van het koppelvlak voor het verzuimbericht dat via het Digiportaal aangeboden moest worden. Ik ontwikkelde de inhoud van het bericht, de beschrijving van de koppeling en heb de koppeling van UWV op Digipoort gerealiseerd, op een moment dat Digipoort in de kinderschoenen stond en UWV verreweg de grootste aansluiting werd. Hier heb ik geleerd dat het belangrijk is met de juiste mensen samen te werken. En dat iedere organisatie behoefte heeft aan personen met een brede blik, die de techniek toch tot in de detail kunnen begrijpen.

Daarop heb ik voor Centric gewerkt aan het Omgevingsloket als Systeem Integrator. Een groot probleem voor veel organisaties is dat er contracten met diverse leveranciers gesloten worden, maar dat het vervolgens moeilijk blijkt een goede communicatie gaande te houden tussen opdrachtgever en leverancier. De opdrachtgever weet te weinig van de materie om de leverancier inhoudelijk te kunnen aansturen. Aan de andere kant heeft de leverancier geen overzicht wat de applicatie precies inhoudt, wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en waar de klant met de applicatie naar toe wil ontwikkelen. De SI functies treedt op als intermediair tussen deze partijen. Ik had een dubbelrol, waarbij ik voornamelijk projecten deed, maar ook een rol speelde in het dagelijks beheerproces van Omgevingsloket Online. In de loop der jaren ontwikkelde zich een hele goede sfeer waarin opdrachtgever, inhoudelijke mensen, leveranciers, project en uitvoerders uitstekend samenwerkten om de problemen die deze drukken website ondervond het hoofd te kunnen bieden

In dezelfde tijd heb ik voor de start-up Dygyp de totale IT infrastructuur ontworpen inclusief de serverapplicatie en een iOS app. Ik begeleidde ook de bouw en testtrajecten. Omdat Dygyp actief was in de medische sector heb ik speciale aandacht besteed aan de beveiliging, zowel in de infrastructuur als binnen de diverse applicaties als binnen de organisatie en de leveranciers.

Deze site in ontwikkeling

Zoals de kinderen van de schoenmaker op blote voeten lopen, zo is deze site jarenlang verwaarloosd door iemand met verstand van webontwikkeling. We hebben nu de eerste stappen genomen om de zeer verouderde inhoud te vervangen met meer relevant te informatie. De komende tijd zal deze site nog op veel punten gewijzigd worden. Het is leuk als u af en toe lang komt of de vorderingen te bekijken.

afgetrapte schoen
Created by trautwein
Last modified 2019-04-29 16:27
« February 2020 »
Su Mo Tu We Th Fr Sa
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
 
 

Powered by Plone

This site conforms to the following standards: