Skip to content

Trautwein Interactive

Sections
Personal tools
You are here: Home » Welkom
Navigation
 

Welkom

Document Actions
Trautwein interactive kan helpen bij complexe IT trajecten rond het beheer en de ontwikkeling van webapplicaties of koppelingen. Ik ben zowel een specialist op een aantal gebieden als een generalist die een groot veld kan overzien en op niveau met specialisten kan praten om tot oplossingen te komen,

Welkom

Ik ben beschikbaar als technisch architect en analist voor projecten rond de ontwikkeling en het beheer van (grote) webapplicaties. Daarnaast heb ik veel kennis en ervaring rond het ontwikkelen van koppelingen. Ik zoek naar projecten die veel technisch en organisatorisch inzicht vragen gecombineerd met goede communicatieve vaardigheden.

Koppelingen

Koppelingen zijn notoir moeilijk te definiëren. Om te beginnen zijn er altijd minimaal twee partijen bij betrokken, te weten de aanbieder en de afnemer van de informatie. Deze partijen hebben zelden exact dezelfde belangen. In mijn ervaring blijkt het vrijwel altijd moeilijk exact te definiëren welke informatie exact nodig en beschikbaar is. Ook moet het formaat van de informatie goed worden vastgelegd. Omdat ook het bedrijfsproces waarin de koppeling gebruikt gaat worden duidelijk moet zijn, is er altijd een analyse nodig waarbij met de juiste partijen gesproken moet worden om alle onduidelijkheden op te lossen. Dit vraagt veel werk en de bereidheid iedere keer door te vragen tot de kern van één element. Tegelijkertijd moet de voortgang van het project goed in de gaten worden gehouden. De informatie moet uiteindelijk worden vastgelegd zodat alle partijen eenvoudig kunnen zien wat de koppeling zal inhouden.

Service Integratie

De exacte betekening van deze term words vrij onduidelijk. Mijn definitie is dat een Service Integrator kennis moet hebben van uiteenlopende techieken, goed moet kunnen praten met diverse partijen en personen met verschillende rollen om het overzicht te houden zodat opdrachtgever en zijn leveranciers zo efficiënt mogelijk een product kunnen onderhouden. De service integrator zorgt dat technische partijen effectief blijven communiceren met de business partijen, zowel binnen als buiten de organisatie.

Ontwikkeling

In de loop der jaren heb ik in diverse rollen en domeinen gewerkt. Ik ben mijn carrière begonnen als een operator bij de toen grootste netwerk- en houtprovider ter wereld, General Electric Information Services. Daar heb ik geleerd hoe hosting werk en hoe het is te werken in een competitieve, commerciële omgeving voor de grootste bedrijven ter wereld. Ik heb daar geleerd in alle omstandigheden duidelijk en zakelijk te blijven. Juist als een belangrijk account problemen ondervindt en dus zo snel mogelijk weer online moet worden gebracht, is het extra noodzakelijk management op de hoogte te houden en duidelijk te communiceren met de leden van het team. Logo General Electric

Toen het op kwam, ben ik websites gaan ontwikkelen, wat later over ging in het ontwikkelen van webapplicaties. Hier heb ik veel kennis opgedaan over de zachte kant van het IT vak: het is belangrijk op een goede manier te praten met niet-technische klanten en opdrachtgevers. Het is belangrijk de juiste informatie te krijgen van de gebruikers. Het is belangrijk afspraken goed op papier te zetten. En het is belangrijk om de mogelijkheden en onmogelijkheden van de techniek op een duidelijke manier uit te leggen,

Ik ben daarna gevraagd te helpen met het ontwikkelen van berichtspecificaties en koppelingen bij het UWV. UWV beheert een zeer groot aantal koppelingen met allerlei partijen. Ik heb daar een centrale rol gespeeld in complexe projecten, zoals de ontwikkelingen van het koppelvlak voor het verhuisbericht dat via het Digiportaal aangeboden kunnen worden. Ik ontwikkelde de inhoud van het bericht, de beschrijving van de koppeling en heb de koppeling van UWV op Digipoort gerealiseerd, op een moment dat Digipoort in de kinderschoenen stond en UWV verreweg de grootste aansluiting werd. Hier heb ik geleerd dat het belangrijk is met de juiste mensen samen te werken. En dat iedere organisatie behoefte heeft aan persoenen met een brede blik, die de techniek indien nodig tot in de detail kunnen begrijpen.

Daarop heb ik voor Centric gewerkt aan het Omgevingsloket als Systeem Integrator. Een groot probleem voor veel organisaties is dat er contracten met diverse leveranciers gesloten worden, maar dat het vervolgens moeilijk blijkt een goede communicatie gaande te houden tussen opdrachtgever en leverancier. De opdrachtgever weet te weinig van de materie om de leverancier inhoudelijk te kunnen aansturen. Aan de andere kant heeft de leverancier geen overzicht wat de applicatie precies inhoudt, wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en waar de klant met de applicatie naar toe wil ontwikkelen. De SI functies treedt op als intermediair tussen deze partijen. Ik had een dubbelrol, waarbij ik voornamelijk projecten deed, maar ook een rol speelde in het dagelijks beheerproces van Omgevingsloket Online.

Tegelijkertijd heb ik voor de start-up Dygyp de totale IT infrastructuur ontworpen en de serverapplicatie en app. Ik begeleidde ook de bouw en testtrajecten. Omdat Dygyp actief was in de medische sector heb ik speciale aandacht besteed aan de beveiliging, zowel in de infrastructuur als binnen de diverse applicaties als binnen de organisatie en de leveranciers.

Site in ontwikkeling

Zoals de kinderen van de schoenmaker op blote voeten lopen, zo is deze site jarenlang verwaarloosd door iemand met verstand van wegontwikkeling. We hebben nu de eerste stappen genomen de zeer verouderde inhoud te vervangen met meer relevant te informatie. De komende weken zal deze site nog op veel punten gewijzigd worden. het is leuk als u af en toe lang komt of de vorderingen te bekijken.

afgetrapte schoen
Created by trautwein
Last modified 2019-03-29 01:06
« January 2019 »
Su Mo Tu We Th Fr Sa
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
 

Powered by Plone

This site conforms to the following standards: